Haflinger

Det har funnits ett antal haflinger i Malmhult.

Så började det:
Sommaren 1991
Jörgen och jag var på semester tillsammans med mina föräldrar i Bayern, där min mamma är född. Resan förde oss till Bergdesgarden, där vi ofta i min ungdom tillbringade några semesterveckor.

Att hitta hotellrum för tre nätter under högsäsong var minsan inte lätt, och det gjorde att vi till slut hamnade på pensionatet "Schwaigerlehen" i Schönau an Königsee hos Max oxh Anna Fegg. Max som var en pigg 75-åring åkte inte bara slalom uppe i de österrikiska alperna på sommrarna, utan och hade ett haflingerstuter. Han tog oss med upp på en färd i Alperna med sin gamla BMW med påkopplad hästtransport, en resa vi aldrig kommer att glömma.
Tyvärr hade han redan sålt sina fem föl för året, men efter en utförlig beskrivning av mig lovade han att köpa två fina stoföl åt oss, som vi sedan skulle hämta i september.
När vi sedan i september drog iväg de 160 milen med hästsläpet var det otroligt spännande, eftersom vi inte visste vad vi skulle mötas av för stoföl...
Lättnaden var stor när vi fick se dem, ett sto med stjärn, och ett med bläs. Båda var jättefina. Men vilken skulle Jörgen få, och vilken skulle bli min? Det slutade med att vi lottade, och Jörgen fick den med bläs (Ulla-Bella), och jag den med stjärn (Lisbeth)

Klicka på namnen för info
Lisbeth
Ulla-Bella
Angelo I
Heiko von Malmhult
Lorelei von Malmhult
Lisette
NikodemusPensionat & Stueri "Schwaigerlehen" i Schönau an Königsee">